آبخیزداری حفاظت از خاک و آب و کنترل سیلاب است/ پدیده بیایان در مناطقی از مازندران

آبخیزداری حفاظت از خاک و آب و کنترل سیلاب است/ پدیده بیایان در مناطقی از مازندران

اسماعیل مختارپور معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، اظهار کرد: آبخیزداری شامل دو مقوله مهم حفاظت از خاک و نیز حفاظت از آب و کنترل سیلاب است.

به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درساری،به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندارن-ساری، اسماعیل مختارپور معاون فنی و آبخیزداری حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، اظهار کرد:  آبخیزداری شامل دو مقوله مهم حفاظت از خاک و نیز حفاظت از آب و کنترل سیلاب است که بر همین اساس، این اداره کل فعالیت‌های جدی را خصوصا در یک دهه گذشته آغاز کرده است و در دست انجام دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه امکانات، توانایی انجام کار و اجرای پروژه‌های بیش از حال حاضر نیز در  اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، وجود دارد، لازم است که   تخصیص اعتبارات به حوزه آبخیزداری در استان، افزایش یابد تا شاهد اجرای طرح و پروژه‌های بیشتری در عرصه‌های آبخیزداری استان باشیم.

معاون فنی و آبخیزداری حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، خاطرنشان کرد: تاکنون موفق به انجام طرح‌های آبخیزداری در حدود 15 درصد از عرصه‌های استان شده‌ایم و جا برای کار در این بخش بسیار است.

مختارپور ادامه داد: بر اساس فعالیت‌هایی اجرایی که در بخش آبخیزداری از جمله فعالیت‌های بیومکانیک که گسترش پوشش گیاهی را در بر دارد و فعالیت‌های سازه‌ای و مدیریتی که در بخش حفاظت خاک و کنترل سیلاب بسیار موثر است، انجام این پروژه‌ها بسیار می‌تواند مفید فایده بوده و خسارات وارده را به حداقل ممکن برساند.

وی بیان کرد: امروزه بحث آبخیزداری به یک مقوله بسیار مهم در دنیا و کشور مبدل شده است در حالی که در گذشته، توجه چندانی به اهمیت آن در حفاظت خاک و کنترل روان آب‌ها نمی‌شد.

معاون فنی و آبخیزداری حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، عنوان کرد: با توجه به خساراتی که فرسایش خاک و سیلاب به بار می‌آورد، هزینه‌های حوزه آبخیزداری کاملا اقتصادی و مناسبی است.

مختارپور گفت: از جمله اقداماتی که طی یک دهه گذشته در این بخش انجام شده است، احداث 10 سد سرشاخه‌گیر در استان بود که با توجه به اینکه مازندران یک استان جنگلی است لذا در سیلاب‌ها، تنه و سرشاخه درختان به همراه رسوبات موجب انسداد مسیر رودخانه‌ها می‌شد و با انباشت در مقابل پل‌ها،  موجب خروج آب از مسیر اصلی رودخانه‌ها و هدایت آن به سمت اراضی زراعی و باغی و نیز مناطق مسکونی می‌شد که خسارات جانی و مالی فراوانی را نیز ایجاد می‌کرد.

وی اعلام کرد: یکی از بارز‌ترین نمونه این مورد به سیلاب مردادماه سال 1378 نکا باز می‌گردد که موجب فوت 40 نفر از شهروندان این شهر و خسارات مالی فراوانی شد که از این رو، نخستین سد سرشاخه‌گیر مازندران در حوزه درویشان رود نکا احداث شد که باعث شد تا بعدها علیرغم سیلاب‌های به مراتب بزرگ‌تر حداقل به خسارات مشابه سیلاب نکا دچار نشدیم.

 

اخبار مرتبط

وضعیت خطرناک در مازندران/ به شمال کشور سفر نکنید

مازندران در آماده‌باش بارش سیل‌آسا و تندباد

هشدار وقوع سیل در 9 استان کشور طی 3 روز آینده

0 نظر

ارسال نظر

capcha